perjantai 27. tammikuuta 2012

Rainy day, Every Day

Noniin, nyt sitä ehtii taas pitkästä aikaa istahtaa koneen ääreen kunnolla ja kirjoittaa muutaman rivin. Tää viikko on ollut aika hektinen, kun Erasmus-ohjelma alkoi tiistaina ja kaikki loputkin vaihtarit saapuivat Cardiffiin. Tiistaista asti meillä on ollut kaikenlaisia infoja, yhteistä ohjelmaa ja tervetulotilaisuuksia. Nuo infotilaisuudet on tuntunut aika turhilta musta ja Meristä, kun oltiin edellisen viikon aikana ehditty jo selvittää ja hoitaa lähes kaikki meidän asiat opiskelijakorteista ja nettitunnuksista kurssivalintoihin saakka. Ollaan skippailtu infoja siis aika paljon, mutta on kuitenkin ollut hauska olla mukana joissakin ja päästä tutustumaan vähän muihinkin vaihtareihin! 


Vaihtariohjelma on pitäny sisällään muun muassa Walesilaisten kansantanssien opettelua, erilaisia  puheita ja kaupunkiin tutustumista.  Käytiin kierroksella myös Cardiffin vanhassa linnassa, joka sijaitsee tosiaan keskellä ydinkeskustaa. Oli kyllä upea linna ja sillä oli tosi mielenkiintoinen historia. Torstaina meillä olikin sitten Welcome/Goodbye –partyt, jossa hyvästeltiin vanhat vaihtarit ja toivotettiin tervetulleiksi uudet. Tutustuttiin muutamaan keskustan klubiin ja se tuli ainakin opittua sinä iltana, että drinkit on täällä tosiaan noin kolme kertaa vahvempia kuin Suomessa.. Mutta se oli kyllä ihan positiivista huomata, että vaihtaribileissä pukukoodi on vähän rennompi kuin paikallisissa illanvietoissa. Täällä on tosi paljon italialaisia, espanjalaisia ja jenkkejä. Jo pelkästään New Yorkista on melkein parikymmentä vaihtaria! Ja just kun oltiin tultu Merin kanssa siihen lopputulokseen, että ollaan ainoot suomen edustajat täällä, niin bongattiinkin myös kaks helsinkiläistyttöä, ketkä on tullu samaan yliopistoon vaihtoon kanssa :-)

Kuten otsikko kertoo, Cardiffin sää on tosiaan ollut erittäin uskollinen perinteiselle brittikaavalle, eli ollaan saatu nauttia sateesta melkein joka päivä. Se on täällä kaikesta hassuinta, että koskaan ei voi kuitenkaan ennustaa että milloin sade iskee. Aurinko ja pilvetön taivas ja kaatosade vuorottelee ilman mitään logiikkaa, eikä ikinä oikein tiedä mitä pitäis päälle laittaa kun lähtee ulos. Mutta eiköhän siihenkin hiljalleen totu! Eilen tosiaan tein pitkään harkitun hankinnan ja ostin viimeinkin sateenvarjon :D

Viime viikolla ilmottauduttiin Merin kanssa sellaseen ylliopiston JobShopiin, joka järkkää opiskelijoille työkeikkoja. Torstai-aamuna käytiinkin sitten tekemässä jo eka työvuoro Cardiff High Schoolilla, jossa valvottiin ylä-astelaisten tenttiä. Ei ollu mitään ruudinkeksimistä, mut aika helppo tapa ansaita rahaa :P Ens viikollekin olis ollu kaikennäkösiä työkeikkoja tarjolla, mut aateltitin nyt alussa keskittyä olennaiseen eli vaihtarielämään, ja sit myöhemmin ehkä tehdä vähän enemmän töitä siinä ohella! Tällä viikolla liityin myös Cardiffin Cheerleading Societyyn eli alotin treenaamaan Cardiff Cobras – ykkösjoukkueen kanssa :D Treenaamista olikin ehtinytkin jo tulla vähän ikävä ja on hauska nähdä miten täälläpäin maailmaa treenataan. Keskiviikkona kävin kattomassa kakkosjoukkueen treenejä ja torstaina olin treenaamassa sit ykkösjoukkueen akrotreeneissä. Joukkueessa on aika paljon tasoeroja ja on vaan muutamia akronheittelijöitä, jotka sit treenaskin siellä suoria voltteja ja tuplakierteitä. Stuntteja en oo vielä nähnyt, mut olin aika järkyttynyt näiden cheertansseista täällä.. Suomessa näillä liikkeillä olis jo diskattu kisoista :D Mutta odotan innolla, että pääsen näkemään näiden kisohjelman. Eilen kapteeni kyselikin jo, että halusinko kisaamaan keväällä niiden kanssa yhden tytön tilalle, joka ei ehkä pystykään kisata. Mut ekat kisat olis jo kuukauden päästä, että saa nyt nähdä..

Kuvamateriaali on nyt vähän heikkoa, kun en oo oikein täällä muistanu räpsiä kuvia! Ja ikävä on kaikkia, varsinkin Tommia <3


 M & M

Cardiff castle



Silvia, joka punkkaa nykyään meidän sohvalla..


Les colocs de Meri, Daniel et Vince!

Cardiff cinema, melkein kun finnkino!

Just love the british rain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti