keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Home Sweeet Home

Viime viikon perjantaina pääsin tosiaan muuttamaan omaan huoneeseeni ja omaan kotiini pois Merin ja kumppaneiden nurkista (erokriisi oli kova!!).  Nyt sitten asun tosiaan kymmenen britin kanssa jotka opiskelee kaikki Cardiffin yliopistossa. Meillä on siis yhdentoista opiskelijan kommuuni, joka pitää sisällään viis poikaa ja kuus tyttöä. Tää talo on muutaman minuutin päässä yliopistolta ja on aika tilava sisältä, vaikka ei ihan siltä ulospäin näytäkään. Kämpässä on kolme kerrosta ja mä jaan ylimmän kerroksen kolmen muun kanssa. Alakerrassa on iso keittiö ja olohuone ”the melting pot”, jossa kaikki viettää suurimman osan ajastaan kotona ollessaan. Aina kotiin tullessa sieltä löytää vähintään muutaman ihmisen loikomasta sohvalta, kattomasta telkkua tai kokkaamasta. Olkkarista avautuu ovi myös takapihalle, jossa on muun muassa jättitramppa, ahh! Sitä en ikävä kyllä oo päässy vielä kokeilemaan, kun ulkona on niin kylmä, ettei kukaan oo halunnu astua jalallakaan takapihalle. Sen lisäks meillä on ullakko, jonka pojat on ottaneet haltuunsa ja nimennet ”manlandiksi”. Siellä on Xbox, vesipiippu, nojatuoleja ja kattoikkuna, josta on upeet näkymät melkeen koko Cardiffin keskustan yli. Tää talo on tosi kotoisa ja kaikki nää kämppikset on ihan älyttömän mukavia. Rakastan tätä kämppää ja pikku kommuunia jo nyt!


Pari asiaa pitää kylläkin mainita brittiläiseen asumiseen liittyen, joita kaipaan Suomesta! Ensinnäkin, täällä on sisätiloissa ihan älyttömän kylmä koko ajan. Täällä on tosi huonot eristykset ja ainoo lämmitys on patterit, jotka on vaan aamuyöllä päällä kaks tuntia. Muuten täällä sit pärjäilläänkin ilman lämmitystä. Koko ajan pitää olla villasukat jalassa, viltti harteilla ja välillä tekis mieli vetää hanskat käteen kun istuu tietokoneen ääressä :D Hyvä ettei hengitys höyryä! Mut käsittääkseni lämmittäminen on täällä aika kallista ja brittiopiskelijoiden motto on vissiinkin: ”Save on the heating, buy more beer”. Toinen juttu mitä elämä täällä on saanut Suomesta kaipaamaan, on kunnon suihkut! Tässä kämpässä on kolme suihkua yhdelletoista ihmiselle ja vaan yhdestä tulee kuumaa vettä kerrallaan. Ja suurimmassa osassa vesi tippuu alas hiljalleen pienenä norona, eikä painetta saa lisättyä mitenkään. Viime sunnuntaiaamunakin sain juosta kokeilemassa kaikki suihkut läpi, ja juuri kun luulin vihdoin päässeeni lämpimän veden alle, se muuttu taas jääkylmäks jonkun mennessä alakerran suihkuun. Suihkut täällä kannattaa siis vissiinkin ottaa sillon, kun kukaan muu ei halua, haha.

my room

Viime lauantaina meillä oli naamiaisbileet, kun oli yhden kämppiksistä, Lauran, synttärit. Tässä kämpässä on tapana pitää naamiaiset aina kun jollakin on synttärit eli siis suunnilleen joka kuukausi :D Tällä kertaa teemana oli mythical creatures ja oli ihan mahtavaa lauantai-iltana mennä alakertaan, kun vastaan tuli kaikennäkösiä olentoja, eikä omia kämppiksiäkään meinannu kunnolla tunnistaa. Naamiaisasuihin panostetaan täällä ihan älyttömästi ja vähintäänkin muutamalla on aina koko vartalo maalattu bodypaintilla ja hiusväri päässä. Lähdettiin niillä asuilla sitten klubille ja sovittiin ihme kyllä ihan hyvin joukkoon, kun naamiaisasut on niin normaali näky Cardiffin yössä :P Seuraavana aamuna lähdettiin sitten brunssille meidän kämppisporukalla ja mukaan tuli myös ne vieraat, ketkä oli yöpyny täällä. Meitä olikin sitten yhteensä jo melkeen kakskymmentä ja lähdettiin neljällä autolla keskustaan syömään. Tää meininki tässä asunnossa on kyllä välillä ihan mahtavaa :D

creatures


Kämppikset koolla!






Ollaan ehditty tässä hengailla myös aika paljon muiden vaihtareiden kanssa ja meillä on joka maanantai tapaaminen yliopiston TAF -baarissa. Joka torstai näyttää olevan myös bileet jossain päin kaupunkia. Ihan hauska päästä tosiaan aina näkemään kaikkia säännöllisesti ja tekemään suunnitelmia tulevalle viikolle. Tänään meillä alkoi myös luennot ja opiskelu käynnistyi vihdoinkin. Kirjoittelen niistä sitten myöhemmin lisää. Á bientöt!!

@ TAF


 Eramus partyy


Lisää kuvateksti

2 kommenttia:

  1. Hahahah oliks noi kämppiskuvan ylärivin kolme miestä Twilightista, olin ainakin tunnistavani Carlisle Cullenin ;D ps. ihanaa lukee täältä sun kuulumisia <3

    VastaaPoista
  2. Oli joo, Edward, Carlisle ja Emmet haha :D Aika hyvin tunnistettu!! :p

    VastaaPoista