torstai 9. helmikuuta 2012

Pancakes & Superbowl


Oho, siitä on näköjään ehtinyt vierähtää jo viikko kun viimeks tänne kirjotin vaikka tuntuu, että se oli vasta pari päivää sitten! Viikon aikana on taas ehtinyt tapahtua kaikennäköstä, ja opiskelutkin on viimein ehtiny pyörähtää kunnolla käyntiin:-)

Luennot alko tosiaan viime viikon keskiviikkona ja lukujärjestys tälle keväälle näyttää kyllä oikein hyvältä! Mulla on luentoja keskiviikkona ja torstaina sekä sen lisäks yks tunnin seminaari perjantaina. Maanantait, tiistait (ja perjantait lähes kokonaan) on siis vapaita, mikä tarkoittaa et viikonloppureissuille on aika hyvät mahdollisuudet kevään aikana! Kursseja on siis yhteensä neljä kevään aikana. Viestinnän kursseja meillä on täällä kaks; Culture, Language & Communication ja Discourse of Broadcasting. Molemmat on vaikuttanu tosi mielenkiintoisilta tähän mennessä ja aika luennoilla menee aina tosi nopeasti! Kurssit täällä koostuu siis aina kahdesta luennosta ja yhdestä seminaarista. Luennoilla käydään teoriaa läpi ja seminaarit on pienryhmissä ja niissä lähinnä keskustellaan. Viestinnän professorit on ollu aika innoissaan meidän suomalaisuudesta ja ollaan saatu vastailla luennoilla vaikka minkälaisiin kysymyksiin suomenkieleen liittyen. Viime seminaarissa luennoitsija ihmetteli myös meidän lukuisia puheenvuoroja ja sano luulleensa et Suomessa ihmiset on aina hiljaa. Ihanaa rikkoa täällä stereotypioita :D Viestinnän kurssien lisäks mulla on englannin suullinen kurssi vaihtareille, mikä on ollu tosi mielenkiintonen myös. Siellä käydään läpi brittien ajankohtaisia asioita, ja kevään aikana pitää valmistella 2-3 esitystä treenaten akateemista englantia. Ne luennot on aina aika piristäviä ja se professori on ihana oikein tyypillinen ranskalaisbrittiläinen harmaantunut herrasmies, joka vaikuttaa siltä et se on ottanut meidän koulimisesta sen elämäntehtävän:p Sit on vielä yks ranskankurssi, joka on keskiviikkoiltasin. Se ei kyllä tosiaan oo mikään kaikkein ihanteellisin aika opiskelulle, mutta meidän ranskan professori vaikuttaa onneks aika armeliaalta ranskalaiselta rouvalta. No joka tapauksessa, opintoja on siis yhdeksän viikkoa, sit on kolmen viikon pääsiäisloma ja sit vielä pari viikkoa opintoja. Eli aika lyhyt kevätlukukausi oikeestaan!

Jos rehellisiä ollaan, niin luennoilla käynti ei oo kyllä juurikaan vienyt vielä hirveesti meidän aikaa täällä. Kirjastolla on kyllä tullu vietettyä aika paljon aikaa, kun itseopiskelua ja lukemista on tosi paljon. Kämppisten kanssa on tullut myös oltua aika paljon! Viime viikonloppuna meillä oli Silvian (Italialainen tyttö, joka asui meidän kanssa) läksiäisjuhlat. Tänne oli kutsuttu noin 30 vierasta, lähinnä Silvian kavereita. Mäkin olin pyytänyt muutaman vaihtarin, jotka toi sitten loppujen lopuks vielä kymmenen muuta kaveria mukanaan. Illan päätteks meitä olikin sitten alakerrassa noin 50 henkeä, eikä enää edes tiedetty ketä meidän talossa oli. Oli kuitenkin hauskaa ja puolenyön aikaan lähdettiin täältä klubille. Tilattiin yhteensä joku 15 taksia, että saatiin ihmiset ulos talosta ja silti osa joutu kävelemään keskustaan.. Lauantaina kukaan ei sit ollut oikein kykeneväinen tekemään mitään ja maattiinkin koko päivä sohvalla pari rugbymatsia kattoen. Se on kyllä tosi mielenkiintonen urheilulaji ja vaatii kyllä vähintään muutaman ottelun, että säännöt saa sisäistettyä! Meri tuli myös käymään ja paistettiin iso kasa lettuja jätskin kera koko kämpälle. Ollaan kuulemma ehdottomasti parhaat suomalaiset (ja vissiinkin ainoot), jotka ne on tavannu :D Illalla mentiin leffaan kattomaan The Descendants, vuodatettiin runsaasti kyyneliä ja sit käytiin pubissa muiden vaihtareiden kanssa.


Rauhallinen alkuilta loungessa!

Italia-Suomi - edustus!



Girls in the house!

Meri&Guy


Sunnuntai-iltana oli Superbowl, joka oli täällä aika iso juttu kanssa, mut ei tietenkään samassa mittakaavassa kun Atlantin toisella puolen. Oltiin meidän Cheerleading – joukkueen kanssa esiintymässä Polynesian –nimisellä klubilla superbowlin kunniaks ja se oli samalla myös varainkeruu meidän joukkueelle. Oli tosiaan ihan mielenkiintoista mennä mukaan esiintymään, kun oon kaks viikkoa ehtiny täällä treenata, haha. Onneks mun ei tarvinu kuitenkaan tehdä, kun stunttipätkät, kun en oo ehtinyt koko ohjelmaa vielä opetella. Yleisöä oli aika paljon ja tila oli aika ahdas, mut mahduttiin kuitenkin tekemään meidän ohjelma siellä ihan hyvin. Yleisö oli kyllä ihan innoissaan, vaikka cheerleadingin taso on tosiaan täällä aika eri kun Suomessa… On kuitenkin ihan hauska päästä treenailemaan ja näkemään vähän millasta laji täällä on :-) Aikaa on mennyt täällä myös aika paljon muuten treenaillessa. Yliopiston kuntosalit on ihan älyttömän hyviä, ja ollaan sen lisäks ehditty kokeilla täällä joogaa, hiphoppia, zumbaa, bodyconditioningia, afrikkalaista tangoa ja vaikka mitä muuta. Ollaan koitettu käydä myös salsatunneilla aina kun ollaan ehditty. Toisaalta täällä on kyllä syötykin siihen malliin, et ihan hyvä käydä treenailemassa välillä, hah!


Punaisissa vaihteeks!

Sian & me 
Ready to start!


Muuten elämä tosiaan pyörii aika samaan malliin kun Suomessa; koulua, treenausta, kavereita ja kaikkea muuta kivaa siinä ohella. Tietenkin kaikkea uutta tulee koko ajan vastaan ja asioiden selvittelyyn menee paljon enemmän energiaa kun Suomessa. Yliopisto ja kaupunki ovat kuitenkin tulleet jo aika tutuiksi ja Cardiff alkaa tuntua kodilta jo hiljalleen! 


Silvian läksiäisillallinen - kämppikset koolla

2 kommenttia:

  1. hihi tos silvian läksiäisillalis kuvassa on samanlainen taulu mikä mulla olkkaris - ikeast ostettu ;D

    VastaaPoista
  2. Joo mäkin huomasin, Ikea on kaikkialla! :P

    VastaaPoista